Praliny czekoladowe z musli

 Składniki:

  • 200g gorzkiej czekolady (2 tabliczki)
  • 2 łyżki mleka
  • 3 łyżki masła
  • 6 łyżek musli z rodzynkami
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 2-3 łyżki pokruszonych migdałów w płatkach
  • 3 łyżki posiekanych orzechów nerkowca (mogą być dowolne inne)
  • 1 łyżka żurawiny suszonej
  • wiórki kokosowe i kakao do obtoczenia

Przygotowanie:

  1. Czekoladę połam i razem z masłem i mlekiem rozpuść w kąpieli wodnej. Cały czas mieszaj aż do uzyskania gładkiej masy. 
  2. Składniki sypkie wymieszaj ze sobą w miseczce i wsyp do czekolady. Dokładnie wymieszaj. Odstaw do ostudzenia. 
  3. Gdy masa będzie zimna i twarda, ręcznie formuj małe kuleczki. Część obtocz w wiórkach kokosowych, część w kakao. 
  4. Ułóż na talerzu i włóż do lodówki. Schłodzone smakują najlepiej. 🙂 Mi kulki nie wyszły za bardzo, ale smak jest rewelacyjny!
Jestem Ania, mocno nieidealna matka, kucharka amatorka i samouk oraz roztargniona blogerka. Bloguję, bo kocham dzielić się swoimi przepisami i poradami. Bloguję, bo to moja pasja. Bloguję, by odetchnąć od domowych obowiązków i rozwijać siebie. Cały czas się uczę i w kuchni, i w blogosferze. Mam nieskromne plany zajmować się blogowaniem całe lata i to zawodowo. Bez Ciebie, Czytelniku. mi się nie uda. Dziękuję więc, że ze mną jesteś. Miłego dnia!
Spodobał Ci się wpis? Podaj dalej!